top of page

Hoe maak je de gouden Instagramfoto?

Tegenwoordig zie je allerlei foto's tevoorschijn komen op social media. Sommige zijn zelfs zo mooi gemaakt, dat je je afvraagt hoe jij ook zulke te gekke foto's kan maken.


Ben je benieuwd naar wat je allemaal kunt doen voor de (im)perfecte Instagramfoto? Lees dan verder!





Belichting en kleur


Het licht en de kleur kan al veel doen voor je foto's. De juiste invalshoeken zorgen voor een mooi contrast. Daarnaast springt een foto uit als er heldere kleuren in te vinden zijn. Speel dus een beetje met kleuren en lichten voor die eyecatching foto.


Je uitstraling

Het eerste waar mensen op letten is je uitstraling. Ga dus bij jezelf na wat je naar buiten wil brengen. Om op te vallen of om je foto er uit te laten springen naast de andere miljoenen foto's, is het vaak mooi om één specifiek felle kleur te kiezen. Ook blauwtinten helpen daar goed bij.


Filters


Hoewel we de neiging hebben om zoveel mogelijk filters aan te tikken, lijken mensen de natuurlijkere foto's in de meeste gevallen het mooist te vinden.

Gebruik zo min mogelijk filters. Hoewel we de neiging hebben om zoveel mogelijk filters aan te tikken, lijken mensen de natuurlijkere foto's in de meeste gevallen het mooist te vinden. De filters zorgen voor een neppe look: dit is het allerlaatste wat je wil dus gooi die filters maar gauw in de prullenbak!


Compositie

Het is belangrijk om te letten op de compositie en plaatsingen van de foto. Een foto hoeft niet helemaal specifiek te zijn. Speel een beetje met de hoeken en kanten waaruit je een foto kan maken: wie weet komt er wel iets verrassends uit! Meestal zijn dit ook de spontane foto's.


Less is more

Maak het niet te druk op de foto. Het is juist mooi om een kleinschalig hoeveelheid van iets te zien, hiermee wek je de interesse en nieuwsgierigheid op bij de kijker. Daarnaast ziet de foto er natuurlijker uit.


Imperfectie


Vaak zijn het de imperfecte dingen die schoonheid naar boven brengen.

Geen enkele foto is 'perfect'. We hebben allemaal een eigen perspectief en visie op wat iets nou perfect kan maken. Voel dus ook geen druk om een bepaalde lat te behalen, maar ga juist voor iets waarmee jij jezelf tevreden stelt. Vaak zijn het de imperfecte dingen die schoonheid naar boven brengen.



IMG_20200621_211202_725.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Neem rustig een kijkje op mijn website!

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page